Blog
Posts
Lunch
Featured Posts
No item found!
No item found!
Το μέλι, αυτό το χρυσαφένιο νέκταρ της φύσης, δεν είναι απλώς ένα γλυκαντικό. Για αιώνες, έχει εκτιμηθεί για τις μοναδικές του γευστικές και, κυρίως, τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, το μέλι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην παραδοσιακή ιατρική και τη σύγχρονη διατροφή. Ας εξερευνήσουμε τα πολύτιμα διατροφικά οφέλη που μας προσφέρει αυτό το φυσικό θαύμα.
Η μέλισσα, αυτό το μικρό αλλά θαυματουργό έντομο, παίζει έναν ρόλο υψίστης σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπου και την υγεία του πλανήτη. Η συμβολή της εκτείνεται πολύ πέρα από την παραγωγή του γλυκού και θρεπτικού μελιού, αγγίζοντας θεμελιώδεις πτυχές της διατροφής, της οικονομίας και της οικολογικής ισορροπίας.
Με 19 παραγωγούς από τα νησιά Ρόδο Σύρο Κάλυμνο Σέριφο Αστυπάλαια Σίκινο Σύμη Κίμωλο Σχοινούσα και Άνδρο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που διεξάγεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τις 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2024.